Tijdens de nacht scheidt onze huid afvalstoffen en vet. Dit ligt ‘s morgens allemaal op de huid. En vet en afvalstoffen kunnen niet van de huid afgewassen worden met water. Alleen stof kun je met water afwassen. Met water kun je dus alleen je huid verfrissen maar niet schoonmaken. Daarom gebruik je voor het reinigen van je huid bijvoorbeeld een milk. Een milk reinigt de huid grondig. Door de milk is de ph waarde van de huid uit balans (onderzoek heeft aangetoond dat je huid vier tot zes uur nodig heeft om weer de natuurlijke/oorspronkelijke pH-waarde te bereiken). Hiervoor gebruik je na het reinigen altijd een lotion deze breng je aan op een watje en zorgt er dus voor dat de ph waarde van de huid weer op pijl komt.

Tijdens onze gezichtsbehandelingen wordt de huid natuurlijk goed gereinigd. Al helemaal bij de reinigende, volledige en luxe anti-aging gezichtsbehandeling. Het is natuurlijk ook belangrijk dit thuis bij te houden met goede reinigingsproducten voor thuis gebruik.

Maar wat is nou het verschil tussen reinigingsproducten van de drogist en reinigingsproducten van een schoonheidssalon?

Voor jou als consument is het belangrijk om te weten dat, volgens de wetgeving, producten in de drogisterij maximaal 3% aan werkstoffen mogen bevatten en producten in een apotheek of luxe parfumerie maximaal 9%. Producten die je alleen bij een schoonheidssalon of huidpraktijk kunt kopen, kunnen tussen de 15% en 24% aan werkstoffen bevatten.